31 Čec

Soustředění v Rakousku aneb ráj je blízko

Malá vesnička Uttendorf v Rakousku se stala místem Teamového soustředění. Od 6. do 13. července se 9 členů Teamu většinou formou dvoufázových tréninků ve vysokohorském prostředí připravovalo na triatlonovou a podzimní běžeckou část sezóny. Nebudeme chodit okolo horké kaše, přiznejme si, Alpy jsou pro sportovce malým rájem. Je bohužel smutnou pravdou, že všeho čeho se u nás nedostává – fungující infrastruktury, podmínek pro sportovce a rodiny, vlídnosti lidí – je v Rakousku na rozdávání. Uvidíme zda se někdy poměry panující v ČR alespoň přiblíží těm v Alpách.

Pro ilustraci příkládáme bezprostřední reakce členů Teamu na pobyt v Alpách:

Roman :
Stěhuju se… :DDD, Byla to prostě bomba!

Aleš Větrovský:
Tak je pravdou, že kdo nezažil neuvěří, ale můj největší a zároveň nejsilnější dojem je ta pohoda, prostě jednoduše úsměv a radost ze života… ten život v takovém nádherném prostředí musí být o dost plnohodnotnější než to co zažíváme denně my tady doma v ČR… možná jsem na tuty věci příliš citlivej, ale je fakt, že to mi dělá dobrý a nebo špatný den… Čechy jsou proti Rakousku opravdová rezervace s divou zvěří… mají tam jednoduše chytré věci a začíná to na ulici tím že se tam nekrade !!!!

Lukáš Pokorný
Rakousko bylo skvělé na zahřátí celého těla od ranních plavání, přes odpolední vyjížďky na kole a večer jsme si ještě našli silu na fotbálek či cvičení. Aktivity jsme vystřídali snad všechny směřující na přípravu na triatlon a věřím, že jsme se s nimi zvladli poprat.

PS: Rakousko bylo super a hned bych se vrátil do hor.