14 Dub

Brdská stezka – 50km

O uplynulém víkendu nebyla Dražovka jediným závodem, kterého se náš Team účastnil. Podívejme se teď na to, jak viděl sobotní závod se startem v Mníšku Aleš Barášek:

Dva závody ve stejném termínu. Pro někoho dilema, pro někoho jasná volba. Brdská stezka je však výzva, nikdy jsem 50km neběžel, a tohle není obyčejných 50km, tohle je 50 km s převýšením více než 900m. Start v Mníšku pod Brdy, sobotní den nabízí naprosto ideální bežecké počasí. Na startu potkávám známé tváře, Petra Švarce, směje se a těší se – jak jinak,  Honzu Hradeckého, člena našeho Teamu, Martina Sajdla, Žižkovského tygra, Daniela Orálka, ikonu vytrvalostních ultraběhů. Jsem rád, že jsem tu. Akorát se budu snažit neběžet hned od začátku jako tihle matadoři. To bych totiž nedoběhl. Vybíháme a já čekám, vyloženě se těším co mi trať připraví – zpětně zjišťuji, že díky radám Petra naprosto přesně vím, co mě čeká a hodně mi to pomáhá. Trať je famózní i když přeci jen je povrch hodně asfaltový, kopce střídají seběhy, naprostý klid na trati při běhu v Brdech je ohlušující. Na občerstvovačkách je vše co má být, trasa je značená tak, že se nedá běžet spatně. Běžím a zjišťuji, že kilometry ubíhají rychleji než čekám, beží se mi moc dobře. Od 43km lehce trpím ale s tím se tak nějak počítá. Doběh do cíle je do kopce, výborný fórek od pořadatelů. Cíl je však umístěn měkce, pěkně na hřiště s tartanem, tak při doběhu se má kde odpočívat. V cíli zjišťuji, že Petr doběhl celkově třetí ! v čase, který nechápu a kterým si vylepšil svůj nejlepší čas v tomto závodě o obrovských 8 minut. Honza dobíhá třetí v kategorii, co dodat. Já jsem nadmíru spokojen také, čas lepší než jsem čekal a hlavně – mám chuť běžet dál :-)

Co k tomu dodat…tohle je přesně důvod, proč to všichni děláme….ten pocit, že jsem něco dokázal, že jsem překonal sám…jen tak dál.